Pořiďte dětem krásné pískoviště

Pískoviště je nejznámější herní prvek pro děti. Nachází se téměř na každém dětském hřišti. Většina dětí milují hraní si s pískem. Dá se s ním vyhrát celé hodiny. Od stavení báboviček, před hrady až po hraní si s bagrem či tatrou. Velkou výhodou je, že tenhle typ hraní baví jak ty nejmenší, tak ty větší děti. Každý si najde to své. Děti při hře zapojují svojí fantazii a kreativitu. Rozhodli jste se svým ratolestem pořídit tento druh zábavy na Vaši zahradu a nyní se ptáte, co vše je potřeba a na co nezapomenout? Tak si to shrneme. Je důležité popřemýšlet, jaký rozměr pískoviště zvolit. Záleží na více faktorech.

Holčička na písku

Ten první je velikost Vaší zahrady a druhý věk dítěte. Menším dětem postačí menší, větší zase potřebují už prostoru více. Nutno také vzít v potaz, že si Vaše děti budou chtít třeba pozvat kamarády. Větší pískoviště je tedy určitě výhodnější, Vydrží déle, nemusíte pak měnit menší za větší. Například, když z něj dítě vyroste. Ale vše samozřejmě záleží na Vašich možnostech a rozhodnutí. Pokud tedy otázku velikosti pískoviště máme vyřešenou, přejdeme na naplnění pískoviště. Velice oblíbený je jemný písek bez kamínků. Lépe se s ním pracuje a he příjemný na dotek. Je důležité brát velký zřetel na čistotu pískoviště a měnit ho dle potřeby.

Hračky na písku

A pak už jen můžete přemýšlet, jaké hračky dětem na nové pískoviště pořídíte. A na závěr skvělý tip! Pořiďte pískoviště s krytem nebo stříškou. Kryt chrání pískoviště, když si na něm děti zrovna nehrají před nepřízní počasí a stříška je skvělá při hraní v létě. Na děti totiž nesvítí slunce a jsou chráněné ve stínu. Pískoviště Detskahriste nabízí kvalitní dřevěné pískoviště, které jsou impregnované a upravené tak, aby dlouho vydržely. Na jejich stránkách můžete dokoupit všechny potřebné doplňky. Například tkaninu na dno, hračky na písek nebo samotný písek.